fredag 30 maj 2008

Grönt är skönt!


Påslakan och örngott till lille L:s spjälsäng. Stoff & Stil har dessa mjuka och sköna tyger.





Och av en liten tygsnutt som blev över sydde jag en förvaringspåse till mig själv! Baksidan och foder är "äggskalsfärgat" bomullstyg, liksom baksidan av påslakanet.






Jag gillar verkligen mina nya lappar!


fredag 23 maj 2008

Triss i djungel och randigt godis!

Vad har jag sysslat med de senaste dagarna då? Jo, tre stycken miniskötväskor har blivit klara för leverans! Djungeltyg i canvas från Superbuzzy.


Närmre bild på underbart djungeltyg.


En t-shirt i stl 80 (mönster från Ottobre nr 3/08) som ska få flytta hem till en liten kille. Tänker göra två till mina grabbar också, tyckte den blev så fin. Campantrikå från neanobelle.

onsdag 14 maj 2008

Nu så...



...blev det bättre! Remmen är reglerbar så väskan kan hängas på vagnen.

En till väska




Bilden får tala för sig själv!


mönster: egenknåpat
tyg: superbuzzy


tilläggskommentar: kom nyss på att jag faktiskt inte blev så nöjd med handtagen... funderar på hur jag ska lösa det, får surfa runt lite och leta ideér. Fortsättning följer...

lekväska/matväska

Här är en liten väska som ska matcha senaste miniskötväskan. Den är perfekt till att ha lite leksaker i eller några burkar mat som man vill ha med sig när man är ute och far!




torsdag 8 maj 2008

Miniskötväska i djungelversion

Känner ni ibland att det är svårt att skiljas från sådant ni sytt åt någon som beställt? Så känner jag nu! Vet inte om jag kan släppa ifrån mig denna... Jodå N, du ska få din väska! :-)

Framfickan på denna modell är lita annorlunda mot den förra. Jag ville slippa tryckknappen och sydde fickan istället så att den rymmer lite utan att "puta ut" i överkanten, mycket bättre! Som stängning har jag kardborreband och det sydde jag så att ena delen sitter horisontellt och den andra vertikalt så man själv kan justera hur man vill stänga. Har sett detta på väskor hos Gobligobli.

Jag blev så nöjd denna gången! Har fler som beställt och ska sy till mig själv också (kan man få för många??) så jag kommer inom kort att visa fler!



onsdag 7 maj 2008

Superbuzzy...

...har så här underbara tyger! Är de inte härliga?! Det är bomullstyger och canvas som kommer att användas till väskor, miniskötväskor och necessärer och något till foder. Och så är det vaxduk (det översta med muffinsen) som kommer att bli haklappar och förkläden.

















måndag 5 maj 2008

Justerbar resår

Det har diskuterats på Sytråden på familjeliv hur man får till en justerbar resår i midjan på ett par brallor och här visar jag hur jag gör. Nu gör jag bara en öppning för resårbandet men det går ju lika bra att göra två framtill om man inte vill ha resåren runt hela midjan.



Jag har sytt ett knapphål som öppning för resårbandet. Den andra änden av resåren sitter fastsydd under knappen genom båda lager av tyg. Det här kommer alltså att sitta mot brallbärarens rygg.





Så här blir det från baksidan sett. Man kan skymta hur jag sytt fast resårbandet.



Färdigt resultat! Har vikt resårbandet och knäppt genom två knapphål.

Och så lite mössor!



Symaskinen går för fullt här hemma. Senaste i produktionen: tre st mössor varav två stannar hos mina små stjärnor. Den tredje flyttar hem till en kompis lille kille. Två av mössorna är i stl ca 1 år och den tredje passar en tre-fyraåring. De är sydda i off-white interlockjersey från hilco inköpt hos neanobelle. De blir fina vårmössor, ganska tunna och sköna.


söndag 4 maj 2008

Choklad & Lime...Mmmmmmmm

Muddbrallor i stl 74
velour: limefärgad hilco från neanobelle
mudd: stretchjersey i färgen jord från Stoff o Stil
mönster: eget


Två par shorts i stl 74, samma modell som dessa
tyg: lime och brun interlockjersey från neanobelle
mönster: eget


Knälånga shorts med reglerbar midja i stl 80
velour: limefärgad hilco från neanobelle
mönster: eget


Ytterligare ett par shorts i brun interlockjersey i stl 80


Godisbitar i äppelträdet
Alla i samma utförande som ovan, i stl 80