tisdag 29 januari 2008

Ännu en body

Lilla kusinen skulle ju ha en body till och här är resultatet. Liksom den förra är denna i stl 92 och sydd i skönt e-slöjdtyg men här har jag använt turkos mudd från Stoff o Stil till kantband istället för hilco som jag brukar använda.

Så nu är lilla klädpaketet färdigt att skickas några mil norrut! :-) Hoppas att lillkillen blir nöjd! (OCH hans mamma!)



lördag 26 januari 2008

Body till muddisar

I dag blev kusinens ena body i stl 92 klar. Den är sydd i e-slöjds trikå och muddkant från neanobelle. Jag tycker att halsöppningen på den blev aningens liten så på nästa får jag göra den lite större. Annars blev själva sömmen runt muddkanten i halsöppningen så mycket bättre än de jag tidigare gjort. Jag lät tvillingnålen gå med ena nålen på muddkanten och den andra på själva bodyn och då blev muddkanten på insidan överlappad med sicksack...blev så mycket finare! Men tusan så svårt det kan vara ibland att få dit tryckknapparna snyggt och bra! Och då har jag ändå en prymtång...men med lite pyssel så blev det ok ändå.


Och det är tänkt att bodyn ska matcha dessa byxor!


torsdag 24 januari 2008

Kortärmat till Lillebror

Om några veckor bär det av på en semesterresa till Thailand :-) och då behövs ju en hel del tunna sköna kläder. Så jag beställde interlockjersey från neanobelle och tänkte mig att det skulle bli en heldräkt med korta ärmar och korta ben. Men jag hade inget mönster på en sådan så jag ritade själv och det blev inget bra resultat...fram med saxen! Och så blev det en T-shirt i stället! Fösökte mig på en "molo"-ringning, blev ganska bra, lite klumpig kanske, men övning ger färdighet! :-)

tisdag 22 januari 2008

Mera muddisar!

Kusinen norröver har beställt lite kläder, eller rättare sagt hans mamma :-) , och nu är jag halvvägs. Byxorna, som är i stl 92, är sydda i velour (turkos och orange) från neanobelle, och även den bruna mudden är därifrån. Mönstret är mitt vanliga.

Till dessa ska jag sy två bodysar, men jag väntar på tyg från e-slöjd som inte dykt upp än, men om jag känner dom rätt så ligger det nog ett paket på posten i slutet av veckan!

Det är så himla kul att sy när det går så fort och jag får se resultat ganska omgående. Och när det finns så sköna tyger i tygförrådet så är det ju ett stort plus!

söndag 20 januari 2008

Turkos muddisar!

Så, äntligen orkar jag med lite igen! Börjar känna mig lite bättre, i alla fall så pass att jag kan sitta en stund vid symaskinen. Idag har jag knåpat ihop två par muddisar som ska flytta till två olika hem. De stora är sydda i stl 68 efter mitt vanliga mönster och ska till en liten kille i min närhet. Det lilla paret ska till en alldeles liten ny bebis som fick komma ut från sin mammas mage lite för tidigt. De är i stl 45. Jättetack till Yrväder som var så snäll och gav mig mönstret! Båda byxorna är sydda i hilcos turkosa velour och bruna mudd, inköpt hos neanobelle.

torsdag 17 januari 2008

sjuk!

Inget roligt alls att vara sjuk och inget blir det sytt :-( Ligger mest på soffan och väntar på att bli frisk... för det är väl det man ska göra? Nu har jag massor av nya projekt att sätta tänderna i (några beställningar och lite till grabbarna) och imorgon kommer min beställning från neanobelle, så jag längtar tills jag orkar pallra mig upp från soffan. Nästa vecka har jag nog lite nya alster att visa upp förhoppningsvis. Det gäller bara att mina små arga baciller inte hoppar på mina pojkar för då måste ju mammadoktorn fram istället för symaskinen!

torsdag 10 januari 2008

Mössor till mina pojkar!


Nu har jag knåpat ihop mössor till killarna. Mönstret har jag ritat själv efter lite inspiration hos bloggarna. Tyget är faktiskt limefärgat muddtyg från Stoff o Stil och av erfarenhet vet jag att det töjer sig lite efter användning, men mössorna är fodrade med fleece så kanske *hoppas hoppas* så håller de formen.


Jag testade också att göra en applikation på Lillebrors mössa och blev ganska nöjd! Applikationen är också av muddtyg. Tidigare gjorde jag ju en på Storebrors "Dinoväska" som jag inte alls blev nöjd med "men skam den som ger sig"! :-) Jag måste helt enkelt öva och så måste jag nog inse att allt inte kan bli fint på första försöket. Sen så är det ju hundra gånger lättare att sy en prinskrona än en dinosaurie! Så här är nu försök nummer två...

onsdag 9 januari 2008

Ännu en livebild!

Lillebror sitter och myser i sina nya kläder. Han skulle egentligen inte få dom förrän på lördag när det är hans födelsedag, men jag kunde inte låta bli att prova dom på honom! :-)

söndag 6 januari 2008

Livebild!


Här är lilla goa kusinen i underbarnskläderna han fick i julklapp!



fredag 4 januari 2008

Och så kaninbrallan!


Och här kommer byxorna! :-) Lite pyjamasvarning kanske, men det spelar i så fall ingen roll! Jag älskar kanintyget och kläderna är sköna, det är huvudsaken!

Lite suddiga närbilder


Här kommer ett par bilder på sprundet bakifrån.
Jag önskar att jag också kunde ta så där fina närbilder som jag sett i en del bloggar! Mina blir bara suddiga!

Kanintröja

Lillebror fyller år nästa lördag och då tycker jag att det passar fint att ge honom en kanintröja. Byxor till ska det också bli. Mönstret kommer från Ottobre nr 4/07 med lite modifikation. Sprundet där bak har jag gjort lite annorlunda. Jag tyckte att det blev för stor glipa efter att ha fäst tryckknappen så jag klippte helt enkelt bort "flärparna" med tryckknappen, sydde in kanterna och satte tryckknappen en liten bit in på halsmudden istället, (därför ser det lite snett ut under knappen på bilden)det blev mycket bättre! Nu är det ingen glipa utan sprundet är ihop i nacken när knappen är knäppt.